Ruhe: EBRD podupire Vladin program oporavka

Bez autora
Apr 29 2010

Vladin program ekonomskog oporavka vrlo je važan i zaslužuje potporu. Vladin program nije za analizu, nego za potporu. Sada, kad se zna koji su Vladini prioriteti, i EBRD će u Hrvatskoj lakše odrediti svoje pravce djelovanja. Poznato je da je EBRD zainteresiran za HPB, ali odluku o tome donosi Vlada. Ta banka od dolaska u Hrvatsku 1994. godine investirala je 2,05 milijardi eura u 102 projekta. Strategija Banke za razdoblje od 2010. do 2013. godine naglašava ulaganja u energetiku i povećanje konkurentnosti te pomoć privatizaciji i restrukturiranju, kao i povećanju izravnih stranih ulaganja. Najavljena je i Godišnja skupština EBRD-a za 2010. godinu, koja će se 14. i 15. svibnja održati u Zagrebu, kada će Odbor guvernera razmotriti kako je EBRD odgovorio na krizu i odrediti strategiju za narednih pet godina. Uz Glavnu skupštinu EBRD priređuje godišnje okupljanje Odbora guvernera i Poslovni forum koji će se održati pod nazivom "Gradnja održivog rasta".

Ruhe: EBRD podupire Vladin program oporavkaVladin program ekonomskog oporavka vrlo je važan i zaslužuje potporu, istaknula je direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj Charlotte Ruhe na današnjem radnom ručku u organizaciji Američke trgovačke komore u Hrvatskoj.

"Vladin program nije za analizu, nego za potporu", rekla je Ruhe parafrazirajući stajalište koje je ovih dana iznio glavni ekonomist Privredne banke Zagreb Marko Škreb.

Dodala je da će sada, kad se zna koji su Vladini prioriteti, i EBRD u Hrvatskoj lakše odrediti svoje pravce djelovanja.

Na pitanje je li EBRD u sklopu Vladinog programa spreman sudjelovati u privatizaciji državnog portfelja, posebno Hrvatske poštanske banke (HPB), odgovorila je kako je poznato da je EBRD zainteresiran za HPB, ali odluku o tome donosi Vlada.

Govoreći o aktivnostima EBRD-a u Hrvatskoj, podsjetila je kako je ta banka od dolaska u Hrvatsku 1994. godine investirala 2,05 milijardi eura u 102 projekta.

Strategija Banke za razdoblje od 2010. do 2013. godine naglašava ulaganja u energetiku i povećanje konkurentnosti te pomoć privatizaciji i restrukturiranju, kao i povećanju izravnih stranih ulaganja.

Ruhe je ujedno najavila Godišnju skupštinu EBRD-a za 2010. godinu, koja će se 14. i 15. svibnja održati u Zagrebu, kada će Odbor guvernera razmotriti kako je EBRD odgovorio na krizu i odrediti strategiju za narednih pet godina.

Uz Glavnu skupštinu EBRD priređuje godišnje okupljanje Odbora guvernera i Poslovni forum koji će se održati pod nazivom "Gradnja održivog rasta".

Dan prije otvaranja skupštine hrvatska Vlada bit će domaćin Hrvatskog investicijskog foruma na kojem će biti predstavljene mogućnosti koje Hrvatska nudi za ulaganja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik